PDA

View Full Version : 20 FPS while planting with Nvidia Card - Fix?



xDSeperateForumName
11-03-2014, 07:03 AM
My FPS drops to 20 when i place a plant or a plot.

It only drops to 40 if the plant or plot is showing red; 20-23 when the blueprint is showing green.
It's the exact same FPS with full details and all details turned off. My normal framerate is 110-120.

Is there any fix for this issue coming in from the korean version who's ahead of ours?

Makujo
11-03-2014, 07:08 AM
update ur gfx drive? change to dx9? :P

xDSeperateForumName
11-03-2014, 07:40 AM
update ur gfx drive? change to dx9? :P
Drivers are 344.48, latest release.

Like most people i play at DX9 anyway, to avoid random game crashes. 9 or 11, the fps problem is the same for both.

Omgpandasaur
11-03-2014, 07:45 AM
Same is going on with me
but if I minimize Archeage and come back to it, it usually fixes it until the next FPS drop.

xDSeperateForumName
11-03-2014, 07:49 AM
Same is going on with me
but if I minimize Archeage and come back to it, it usually fixes it until the next FPS drop.

For me: the fps only drops while the placement marker is shown. Once i place the object or cancel with rightclick, i get normal FPS again.

xDSeperateForumName
11-05-2014, 01:11 AM
Still need help for this issue. Updated to geforce driver 344.60 yesterday, no change.

Boltz 4 Life
11-05-2014, 01:52 AM
I have the same issue with my Nvidia.

candytripn
11-05-2014, 01:54 AM
:confused:what card? sli is horrible for me but in single mode using a gtx580 with a voltage bumb to 1.038 gives pretty good results

edit. Im on dx11

xDSeperateForumName
11-05-2014, 05:21 AM
I'm using a GTX 780. I play all kinds of other modern games without problems, i don't believe it can be a hardware malfunction.

xDSeperateForumName
11-05-2014, 05:28 AM
This post used to contain information, now it has a dick.
8==D

Due to the hater, flamer and crybaby population of this forum, i'm withdrawing all my posts that contained information :)

agemyth
12-16-2014, 10:06 AM
Hi there. This issue still exists and is extremely annoying given how often I am planting/placing things. It is kind of a huge part of this game that tanks my framerate and makes it more difficult to get precise placements for more efficient farming.

DarkManiako
12-16-2014, 10:54 AM
It's not a graphic card issue, it's a cryengine problem.
When you use a seed all the limits (camps, other plants, houses, animals, and stuff) within 50 meters become visible even if you are looking at the ground, and this kills the framerate until you plant it and everything disappear again.

This doesn't happen when using low graphic settings of course.

Sarting
12-16-2014, 12:29 PM
It's not a graphic card issue, it's a cryengine problem.
When you use a seed all the limits (camps, other plants, houses, animals, and stuff) within 50 meters become visible even if you are looking at the ground, and this kills the framerate until you plant it and everything disappear again.
^^^^^^^^^^^^^^