PDA

View Full Version : Okay....can anyone play with a GeForce 560 TI ?



Darianna77
08-01-2014, 07:29 AM
I have tried so many things to play this Game....but nothing...
It crashes and kill my whole PC now...

It beguns with crash my DisplayDriver, then crash the Game...
Now the Game wont black, Music plays....but i cant do anything....all what i can do is hard-kill the PC with reset..

I dont know whats wrong....but my PC works fine on all other Games (Lotro on Ultrasettings....Everquest2...Tera..Wildstar....an d many more...)

But ArcheAge....i could play the first 6 hours...after shut down the PC and run the Game the next day ...crashes all the Time

Has anyone her a 560 TI and can play? (maybe ArcheAge has a Problem with this Card...i dont know...)

Its a I5 2500k, 8 GB RAM, Win 8.1 and the GeForce 560 TI...

The most Topics here in the Forum are crashes....oO

Have played so many Betas...but no one with so big Problems that the Game kills my PC all 5 Minutes... :/
But the Games looks very nice....in this 5 Minutes i can play ;)

Arenthas
08-01-2014, 08:08 AM
I've got a second PC running AA that has a 560 ti and runs fine on DX9

Fasti
08-01-2014, 08:11 AM
ArcheAge will run on the Nvidia 560 TI card so we'll want to make sure to find the root cause of your crashes. Make sure to go through these crashing troubleshooting steps (https://support.trionworlds.com/app/answers/detail/a_id/1324) to rule out some possible causes.

Once that is done, if your computer is still freezing up, check your Windows Event Viewer logs (http://windows.microsoft.com/en-us/windows/what-information-event-logs-event-viewer#1TC=windows-7) to see if they can provide a specific cause why the system is locking up. This will help us provide the most accurate troubleshooting.

Thanks!

Darianna77
08-01-2014, 10:35 AM
Have tried that all yes...
except the Step: Lower your Graphic Setting...because i cant do that.....the game wont save anything from my settings so its always on highest...

My Windows Event Log have many Entrys with the nvlddmkm File.....the GraphicDriver....
Because he crahsed.....hangs....or whatever,.....but why...thats the Question :)
The Driver itself is Up to Date

Cadacus
08-01-2014, 10:53 AM
Same thing is happening to me I crash anywhere from 1-10 minutes into the game and I also have a 560ti but I have seen others with this problem and it doesn't seem to be a GPU issue. I think it has something to do with how the game is coded itself. I've tried everything to fix this and have had no success.

Princess Miyafuji
08-01-2014, 11:13 AM
Because your GPU is unstable and faulty. That is the easy answer. Try downloading MSI afterburner and overclock it 100Mhz both on core and memory. If it helps, you have your answer.

Darianna77
08-01-2014, 12:13 PM
I have underclock it now for 20...overclock im a little fear....because they are OC from home (my english isnt good.,...)
And he...im ingame since around 60 minutes now without crash...

I hope so im stay online....

tekren77381
08-01-2014, 01:15 PM
Windows 8.1 64-bit (6.3, Build 9600\
AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor (6 CPUs)
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8092MB RAM
DirectX Version: DirectX 11
Card name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti have 2 of these in there not bridged though
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 560 Ti
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Type: Full Device
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1200&SUBSYS_15633842&REV_A1
Display Memory: 4043 MB
Dedicated Memory: 971 MB
Shared Memory: 3071 MB
Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: L227W
Monitor Id: GSM566E
Native Mode: 1680 x 1050(p) (59.883Hz)


thats my specs and i run two of those cards there not bridged but i run into no problems only problem i had was comp kept shutting down when i entered mirage island with direct x 11 on. Changed it back to direct x 9 and had no problems at all

MeatPastry
08-01-2014, 01:26 PM
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.130707-1535)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: HP-Pavilion
System Model: GN561AA-ABA a6230n
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+ (2 CPUs), ~2.8GHz
Memory: 3070MB RAM
Page File: 1179MB used, 6809MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
Card name: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Display Memory: 3277 MB
Dedicated Memory: 1998 MB
Shared Memory: 1279 MB

this is what i have, and the game plays for me at min settings, except when i exit the game, then it crashes my cpu(reboots it)

Saitee
08-01-2014, 01:45 PM
AMD Phenom II x4 965 Black Edition overclocked from 3.4ghz to 3.8ghz
560 TI
4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz
7200rpm hard drive

I'm able to play the game on high-very high settings, 1080p, 30-60fps. DX9

Hope you get it working :). Wish I knew what the problem was.

Darianna77
08-01-2014, 02:19 PM
Im already ingame :) ....think the underclocking has help for now :)

And thx for all your infos...

Hope i can play tomorrow to...hrhr

robjvan
09-17-2014, 10:07 AM
Im already ingame :) ....think the underclocking has help for now :)

And thx for all your infos...

Hope i can play tomorrow to...hrhr

Have you checked your GPU temps? Kinda sounds like overheating... I also find it odd that the folks having troubles seem to be using DX11, while those on DX9 seem to have no issues. I have a 560ti OEM, I'll try it and report back.

trev
09-17-2014, 10:13 AM
Could be GPU temps ... use afterburner to monitor them with an OSD.
Could be RAM issues ... rule that out by running Mem test, do this for atleast 3 passes.
Make sure your on DX 9 ... DX 11 seems to lag alot and leak memory leading to desktop crashes.

Have you overclocked your card ? if so drop it in intervals of 20mhz till the games doesn't crash.

Do you play loud bassy music ? have you checked your hardware is no loose ....

That's all i can think of.