+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Black screen, sound and cursor , need help.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    16

    Black screen, sound and cursor , need help.

    Hello everyone

    I'm kinda new here and don't really have time to research entire forum for solution to this problem though I've found some topics but couldn't find anything usefull for me.

    I've just purchased archeum, installed the game, played in with settings a bit (didn't know I shouldn't use fullscreen), made a character and then I set the game to be played in full screen..

    The thing is now I have black screen whenever I start the game, I can hear music, see cursor but that's it... I don't know how to set it back, I've already spent another 5-6 hours redownloading/installing the game and it would seem that it remembers my last settings so I'm back to square one with black screen..

    Anyone knows how to / is there a way to set things to default somehow withouth having to enter the game ?

    Thank you for your answer.

  2. #2
    Delete the "Archeage" folder in "My Documents"

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    16
    Nope, doesnt work for me :-/

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    1

    Same problem

    I just started and have the same problem. I found switching to windowed mode alt+enter fixed it.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    482
    Same here, Myself and a friend of mine have this same issue.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3
    I am having the same problem... Please help!

    Actually, deleting the folder helped me reset my settings (whereas editing the System file inside the Archeage folder did NOTHING). I was able to at least create a character, but everything is still black graphically, and the text is all blurry.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    8

    Black Screen

    Hello,

    I am having blackscreen issues as well. I found that modifying the system.cfg file and changing it to DX9 allows everything to work. Once the game is fully loaded and you logged in as your character you can change the in game settings as you wish. But the next time you play the game you will have to modify the system.cfg file again.

    I'm using Windows 8.1
    2x R9 270 in crossfire

    Not sure if the crossfire is causing the issue.

    -Judical

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    13
    windowed mode works better but doesn't completely solve the problem

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Amsterdam
    Posts
    94
    Ctrl shift delete tast manager. Should bring back the game screen.

  10. #10

    Black Screen

    I have been noticing the frequency of this Black screen full screen problem only increasing, not DECREASING... (hint hint Trion)

    It is my understanding that the game can be played on CrossfireX or SLI, but it does not expressly support it.

    Seeing as how the CryEngine can handle the extra GPU power decently without a multi GPU thread to properly parse the rendering, however, the game does have a "Multithreaded Rendering" option, but this does not signify CrossfireX/SLI support, this only implies the game supports multi core CPU's, why this was placed in the Display options i have no idea.

    That being said, the game CAN be run in CrossfireX/SLI, you won't see much of an FPS boost, since it doesn't know how to fully handle it yet, but it can be played. As for the black screen on full screen... this would be cause for action to begin the process to grab that CrossfireX/SLI compatibility title, as the game is slipping out of the "Just Playable" state in Multi-GPU client PC's.

    I post here tonight in hopes a Trion Teckie stumbles across it like it did... and in hope, rather than immediately deny and accuse me for just being a troll, i hope the employee instead goes and takes a closer look at the game, to resolve this absolutely unplayable black screen with just a cursor and sounds... when he/she finishes, there will be much rejoice, and celebration among the players.

    The short and swift blade to cut quickly to the chase:
    The game needs a serious investigation into its CrossfireX/SLI compatibility, During Alpha and Beta the game had artifacts from Mutli GPU rendering and there was never any mention of it. It was so vague on the Multi GPU topic that i honestly thought i had faulty hardware and purchased new hardware. I have purchased the Archeum Founders Pack... and 2 Sapphire Radeon HD 6970 DUAL-X cards, a total of over $300 just to play the game. Expecting compatibility at this point is an understatement, the game is live, time to act like it. These compatibility bugs should have been ironed out weeks ago, months ago, seriously, something as simple as rendering devices should have been among the FIRST operations of development. Granted i understand that there was very minimal development to the game during the time it was in Alpha and Beta, practically just a translation team converting it from Korean/Russian and compiling an English installer and customizing the Glyph Launcher... But with the resources at hand with Trion Worlds, don't you think you guys could have... SHOULD have performed an operation as basic as a hardware compatibility test? how it works in different configurations? what the oldest hardware it supports? rather than just go off what the numbers say, always use physical results.

    Is this rant done?
    until i can play again, play this $300+ game in full screen, no my rant is NOT done, far from it.

    Sincerely,
    Cain Kamikazi AKA:Nafryti

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts